Päivätoimintakeskus STAARin tarina

Idean herääminen

Saimme idean STAARiin maaliskuussa 2016. Vietimme tuolloin hiihtolomaa Kanarialla erityisryhmien jäsenten kanssa. Keskustelimme matkalla paljon heidän elämistään. Eräänä päivänä kysyin, millaisia toiveita ja unelmia heillä on tulevaisuuden suhteen? Silloin yksi matkalainen alkoi itkeä sanoen, ettei kukaan ole koskaan aiemmin häneltä sellaista kysynyt. Itkujen ja halien jälkeen, hän sanoi, että on aina halunnut palvella asiakkaita, olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Kaikkien matkalaisten unelmia yhdisti yksi asia: valtava kaipuu valtaväestön ihmisten pariin, keskustaan, sinne, missä tapahtuu. Tilanne oli tunteikas ja kosketti meitä niin syvältä, että syntyi ymmärrys: asialle oli tehtävä jotain! Kirjasimme toiveet ylös perusteluineen. Noiden toiveiden pohjalta aloimme suunnitella päivätoimintaa keskustaan.

Ideasta eteen päin

Perustimme yrityksen, RovaCare oy, tarkoituksena monipuolistaa Rovaniemen päivätoimintapalveluita. Osa päivätoiminnan asiakkaista läheisineen koki, ettei sopivaa palvelua ole Rovaniemellä tarjolla. Olimme myös itse huomanneet, että erityisryhmien jäsenillä oli kapasiteettia enemmän kuin he pääsivät sitä käyttämään ja näyttämään, kunhan tarjolla olisi riittävästi oikea-aikaista tukea ja kannustusta. Meillä sitä olisi! Arvomme ja kuvaus toimintatavoistamme löytyvät myös sivuiltamme.

Löysimme etsimämme toimitilat vilkkaan Rovakadun varrelta keskustasta. Otimme lainan tilojen kuntoon saattamiseksi. Purimme vanhaa, rakensimme uutta ja sisustimme tilat. Rakensimme katutasoon pienen kahvilan ja yläkertaan kodikkaat tilat pienryhmätoiminnalle.

Pyysimme kaupungin terveystarkastajat sekä palotarkastajan tutkimaan tilat. Uudet tilat sopivat heidän lausuntojensa mukaan erinomaisesti  päivätoimintaan.  

Niin toimintamme kuin tilatkin täyttävät kaikki vammais- ja sosiaalihuoltolain pykälät. AVI on hyväksynyt meidät yksityisten sosiaalipalveluiden tarjoajien rekisteriin.

Teemme työtämme sydämellä Sinun tähtesi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *